سرخدار: Taxus baccata

جنبه های زیبایی: حالت رشد، برگها

کاربرد: پرچین، تک درخت. این گیاه درختی است گسترده دارای تاج عریض و کروی و برگ های متراکم به رنگ سبز تیره تا تقریباً سباه رنگ. به خاطر حالت رشد منظم و برگ ها و هرس پذیری به خوبی می توان آن را به عنوان پرچین بکار برد. رنگ تیره برگ های آن نیز جهت ایجاد تنوع رنگی سودمند است. در بین واریته های متفاوت، بهترین آنها واریته Stricta یا سرخدار ایرلندی است که درختی است باریک و ستونی دارای کاربرد زیاد برای ایجاد خطوط عمودی. این درخت و واریته های آن سرما را تا حدودی عمل می کند ولی به یخبندان طولانی مدت حساسند.

ارتفاع: 3 تا 18 متر. درختی است متراکم و گسترده دارای تاج عریض و کروی، پوست تنه نازک و فلسی آجری رنگ.

برگ: برگ های آن نوک تیز و متراکم در سطح فوقانی به رنگ سبز تیره براق تا تقریباً سیاه و در سطح تحتانی کمرنگ تر هستند. آنها دوردیفه و به طول 2-3 سانتی متر بوده، به صورت مارپیچ برروی شاخه ها آرایش یافته اند. بعضی از واریته های آن عبارتند از: Aura که برگ های زرد طلایی دارند. Stricta که حالت رشد متراکم، افراشته و ستونی دارد و شاخه های آن تا زمین گسترده شده اند. برگ های آن سبز تیره تا تقریباً سیاه رنگ هستند. Stricta Aurea که حالت رشد متراکم و ستونی داشته و برگ های زرد و طلایی دارد.

میوه: سته های سرخ رنگ (دانه های) به قطر 8/0 - 5/1 سانتی متر، دارای قسمت بیرونی گوشتی و قرمز رنگ که دانه را تقریباً به طور کامل دربرگرفته است. میوه تنها برروی درخت ماده ظاهر می شود.

سیستم ریشه ای: عمق متوسط

سرعت رشد: کند

 

منبع: کتاب درختان زینتی در فضای سبز-نویسنده:غزاله روحانی


موضوعات مرتبط: درختان و درختچه های زینتی ، سرخدار ، ،
برچسب‌ها: درختان و درختچه های زینتی , سرخدار ,

تاريخ : چهار شنبه 6 آذر 1392 | 15:34 | نویسنده : فرناز فتح اللهی |

  شب خسب/ ابریشم قرمز : Albizzia Julibrissin

جنبه های زیبایی: برگ و گل

کاربرد: سایبان، پوشش سریع، تک درخت، گلدان. این درخت تاجی گسترده و تنه چند شاخه دارد. نام "درخت ابریشم" به دلیل برگ های مرکب و ظریف و ابریشم مانند به آن اطلاق می شود. گل ها در گل آذین کروی صورتی یا قرمز و پرزدار است که به تدریج در تابستان شکوفا شده و برای مدت طولانی گل دهی ادامه پیدا می کند. شرایط نامساعد را تحمل می کند. در فضای محصور گلدان نیز رشد خوبی دارد.

ارتفاع: 6 تا 10 متر

قطر تاج پوششی: 4 تا 24 متر. درختی با تاج متراکم و ساقه کوتاه است. شاخه های سنگین آن با فاصله کم از زمین و به شکل مطبق با فواصل زیاد از یکدیگر بر تنه ی درخت می رویند. پوست تنه صاف و خاکستری تیره است.

برگ: متناوب و مرکب به طول 5/7 تا 20 سانتی متر و پهنای 10 تا 12 سانتی متر بوده، دارای 4-15 جفت شاخه ثانویه بوده که هریک از 10 تا 30 جفت برگچه بسیار کوچک به طول 6/0 تا 9/0 سانتی متر به رنگ سبز تیره تشکیل شده است.

 گل: توده ای از پرچم های صورتی پرزدار به صورت توپی به قطر 2 تا 3 سانتی متر در خوشه انتهایی می باشد که در اواخر بهار تا مرداد ماه و به صورت مقطعی تا پاییز نمایان می شود.

میوه: نیام های بزرگ تسمه مانند به طول 12 تا 15 سانتی متر در فصل پاییز خودنمایی می کند.

سیستم ریشه: عمیق

سرعت رشد: سریع

منبع: کتاب درختان زینتی در فضای سبز- نویسنده: غزاله روحانی


موضوعات مرتبط: درختان و درختچه های زینتی ، شب خسب/ابریشم قرمز ، ،
برچسب‌ها: درختان و درختچه های زینتی , شب خسب , ابریشم قرمز , ,

تاريخ : چهار شنبه 6 آذر 1392 | 9:49 | نویسنده : فرناز فتح اللهی |

 

نام علمی Acer platanoides

خانواده Aceraceae

رویشگاه : اروپا و غرب اسیا

تاج کروی و متراکم ، شاخه ها بزرگ و گسترده . ارتفاع 7.5 تا 18 متر و قطر تاجپوششی 6 تا 15 متر است. رشد سریع و سیستم ریشه عمیق.  پوست تنه قهوه ای بسیار تیره (تقریباً سیاه ) و مضرس است .برگها ساده .  متقابل فقط چند قسمتی با بریدگیهای عمیق و دارای دندانه های تیز میباشد . درازا و پهنای برگ 7 تا 15 سانتیمتر، برگها سبز روشن و درخشان .گلها زرد مایل به سبز ، بصورت خوشه ای است و قبل از باز شدن برگها در بهار ظاهر میشود. میوه فندقه V بالدار بطول 4 تا 5 سانتیمتر که در تابستان ظاهر و در طول زمستان بر درخت باقی میماند .در پاییز برگهای زیبای آن منظره با شکوهی را ایجاد میکند و قبل از ریزش به  رنگ  زرد درخشان در می آید. به سهولت در هر خاکی در شرایط مساعد  و نا مساعد  رشد میکند و  بنابراین  کاربرد  وسیع  در طراحی باغ دارد. گرما و سرما را حتی در ارتفاعات تحمل میکند. در انواع خاکها رشد خوبی دارد ولی بهترین رشد در خاک لومی سبک با زهکش خوب است مقاوم به خاکهای قلیایی است  و خشکی را تحمل میکند. زمان هرس زمستان است در نهال جوان شاخه های پایینی حذف میشود و در گیاه بالغ هر ساله هرس و تنک کردن انجام میشود .در غیر این صورت درخت سنگین و شکسته میشود.  به تغذیه خاصی احتیاج ندارد. آفت این گیاه شته است که برای پیشگیری هربهاروپاییزبا مالاتیون سمپاشی ميشود. در صورت بروز مجدد آفت سمپاشی تکرار ميگردد.

منبع:درختان زینتی در فضای سبز-نویسنده:غزاله روحانی


موضوعات مرتبط: درختان و درختچه های زینتی ، افرای چناری ، ،
برچسب‌ها: درختان و درختچه های زینتی , افرای چناری ,

تاريخ : پنج شنبه 30 آبان 1392 | 13:16 | نویسنده : فرناز فتح اللهی |

 

 

نام علمي Eucalyptus spp  

 خانواده Myrtaceae  

 نام انگليسي Gum tree 

اكاليپتوس در ايران يكي از گونه‌هاي وارداتي بوده كه ‌از لحاظ صنعتي، دارويي و زينتي ‌از اهميت فراواني برخوردار است. درختچه‌اي هميشه سبز است كه موطن اصلي آن استراليا مي‌باشد. نام های دیگر این درخت کافور یا تب نوبه نیز گویند. درختانی هستند  که در  مناطق گرم و  معتدل به  صورت همیشه  سبز و در  مناطق سردسیر خزان پذیر می باشند، برگها معمولاً خوشبو و به صورت نیزه مانند و یا به صورت تخم مرغی دیده می شوند. درختی است زیبا و بلند و از درختان گلدار که در نواحی معتدل به خوبی رشد می کند ارتفاع این درخت در نواحی مدیترانه تا 30 متر و در نواحی گرم مانند استرالیا حتی تا 100 متر نیز  می رسد. بخاطر سازگاری با شرایط و سهولت کشت ازدیاد سرعت رشد در نقاط مختلف جهان انتشار و پرورش یافت. قوه جاذبه آب این درخت را هیچ یک از گیاهان دنیا ندارد زیرا ریشه این درخت سه برابر وزنش آب جذب می کند این درخت دارای چوب محکم و بسیار  بادوامی  است که در  مقابل جوان و پیر متفاوت  است . برگهای آن دارای عطر مطبوعی است و همیشه سبز است. شاخه های جوان دارای برگهای متقابل هستند و تقریباً دمبرگ ندارد. طول برگ ها حدود 10 تا 15 سانتی متر، بیضوی و دراز می باشد. رنگ برگها در ابتدا سبز مایل به آبی است که کم کم تغییر می کند و به رنگ سفید مایل به سفید در می آید. برگها در درختان و شاخه های مسن به حالت منفرد و هر یک دارای دمبرگی به طول سه سانتی متر می باشد رنگ آنها سبز و یا سبز مایل به زرد و طول آنها 20 تا 25 سانتی متر است. این جنس در حدود 600 گونه، در کشورهای گرمسیری به عنوان زینتی و به منظور استفاده از چوب آنها کاشته می شود.
outpack اگر در منطقه بیابانی استرالیا با بی آبی مواجــه شوند می توانند از ریشه های اکالیپتوس برای رفع تشنگی استفاده کنند. اکالیپتوس دارای 3 تا 5 درصد اسانس می باشد دارای یک ماده تلخ، مواد رزینی و تانن می باشد. اسانس اکالیپتوس  ماده  تلخی است  که از  برگها  و غنچه های  ایــن درخــت با تــقطیر بــدست می آید این اسانس مایعی است سیال و بی رنگ و یا مایل به زرد و  بسیار روشن که بوی قوی و  مخصوص دارد . روغن  اکالیپتوس برای  مصارف پزشکی-  عطرسازی و  صنعتی تهیه  می شود. درجه دارویی روغن اکالیپتوس 70 درصد می باشد.

تعدادی از مزایای این درختان به شرح زیر است:

  • رشد سریع و کوتاه بودن دوره بهره برداری - از نظر برگ و چوب  
  • قابلیت کشت در اراضی فقیر(خاکهایی که برذای کشاورزی مناسب نیست
  • دارا بودن نرمش اکولوژیک زیاد( با اقلیمهای مختلف بهتر از سایر درختان سازگاری نشان  می دهد.
  • حفاظت کناره های رودخانه ها، جاده ها و ایجاد تفرجگاه های مناسب برای استفاده مردم شهرنشین و نقاط صنعتی
  • مورد استفاده بودن در خاکهای باتلاقی و یا با سطح آب زیرزمینی بالا
  • مقاوم بودن به شوری
  • مقاوم بودن در برابرآتش سوزی- پس از آتش سوزی مجدداً شاخ و برگ می دهند.

منبع: درختان زینتی در فضای سبز-نویسنده:غزاله روحانی


موضوعات مرتبط: درختان و درختچه های زینتی ، اکالیپتوس ، ،
برچسب‌ها: درختان و درخت چه های زینتی , اکالیپتوس , ویژگی اکالیپتوس ,

تاريخ : پنج شنبه 30 آبان 1392 | 12:52 | نویسنده : فرناز فتح اللهی |
صفحه قبل 1 صفحه بعد
.: Weblog Themes By VatanSkin :.